Nový předseda ČOV – Úspěšný sportovec i podnikatel

Jiří Kejval byl v mládí špičkovým veslařem a dodnes pravidelně sportuje. Osm let působil ve funkci člena Výkonného výboru ČOV. Od roku 2009 byl místopředsedou ČOV pro ekonomiku a marketing. Je duchovním otcem kampaně Žijeme Londýnem a projektu Českého domu při Hrách XXX. olympiády v Londýně. Zároveň je dlouholetým šéfem veslařského svazu.

Kejval je úspěšný podnikatel. Se spolužákem založil v roce 1991 společnost Techo, která se původně zabývala výrobou drobných kancelářských doplňků. Později se firma rozrostla, začala vyrábět kancelářský nábytek a expandovala do zahraničí. Na podzim 2012 se stal členem představenstva nizozemské interiérové společnost Royal Ahrend NV, která patří mezi tři největší výrobce kancelářského nábytku v Evropě.

Jiří Kejval také založil veřejně prospěšnou společnost Prostor pro podporu české architektury, interiéru a designu. Zároveň se angažuje v American Fund for Czech and Slovak Leadership Studies, nadaci, která podporuje talentované české a slovenské studenty. Je ženatý, má tři děti.